در این مقاله ما قصد داریم تا در مورد رشد مهارت های درک زبان برای شما بگوییم. در ادامهی این مقاله از کلینیک محیا با ما همراه باشید تا بیشتر بدانید.
رشد مهارت های درک زبان از تولد
رشد مهارتهای زبانی از زمان تولد آغاز میگردد. حتی نوزادان تازه متولد شده نسبت به صداهای پیرامون خود آگاه هستند. آنها به صداهای اطرافیانشان گوش میدهند و در صورت شنیدن صداهای غیر منتظره پاسخ هایی مثل گریه کردن نشان میدهند. با شنیدن صدای بلند بیدار میشوند و با شنیدن صداهای جدید آرام میشوند.
- خواندن این مقاله شاید برای شما جالب باشد: انواع اختلالات زبان
تولد تا سه ماهگی
در سن تولد تا سه ماهگی کودک به طور حیرت انگیزی یاد میگیرد که هنگام صحبت کردن به شما نگاه کند و در صورت شنیدن صدای شما با لبخند پاسخ بدهد. در واقع کودک صداهای آشنا را بازشناسی میکند و با شنیدن آنها در هنگام گریه کردن آرام میشود. کودک در سن زیر سه ماه با شنیدن صدای نا آشنا فعالیتش را متوقف کرده و با دقت به صدا توجه میکند. همچنین به تن صدای آرامبخش پاسخ میدهند خواه این صداها آشنا باشند یا ناآشنا.
چهار تا شش ماهگی
گاهی اوقات در این سن کودک به کلمه “نه” پاسخ میدهد. او به تغییر در لحن صدا و همچنین سایر صداها پاسخ میدهد. به عنوان مثال با شنیدن صدای اسباب بازیهای صدادار احساس رضایت پیدا کرده و از شنیدن صداهای ریتمیک و موسیقی لذت میبرند. آنها در این سن علاقه مند به توجه به منبع صداها هستند مثلا صدای لباسشویی، ساعت زنگدار و …
هفت تا دوازده ماهگی
در این سن کودک قادر است با نام بردن تصاویر واقع در کتاب به آنها اشاره کند و حتی قادر است چند جز از اعضای بدن را نام بردن آنها نشان بدهد (مثل شکم، دست، سر و …).
کودک میتواند از دستورات ساده پیروی کند و آنها را انجام دهد مثل: ماشین رو هل بده، دست نزن داغه… همچنین برخی سوالات ساده را درک میکند مانند: نی نی کو؟
در این سن کودک از گوش کردن به داستان های ساده لذت میبرد و آهنگ ها و ریتم های تکراری برای او جذاب است. در این سن کودک از داستانهای و ریتم هایی که بارها و بارها برای کودک خوانده شده لذت میبرد.
ما رو در شبکههای اجتماعی دنبال کنید