به نظر میرسد کودکان اتیستیک به دلیل مشکل در توجه به محرکها، به وضوح فراموشی شده یا از توجه به محرکها اجتناب میکنند یا به طور افراطی بر یک محرک تمرکز میکنند.
بسیاری از کودکان اتیستیک گاهی به صورت انتخابی از محرکهای اجتماعی اجتناب میکنند. زیرا نمیتوانند بین معانی آنها وحدتی ایجاد نمایند.
آنها ممکن است بیشتر به جنبه برجسته از یک محرک توجه نشان دهند تا سایر ابعاد آن و نیز با دخالت محرکهای نامربوط به آسانی دچار حواس پرتی شوند.
ناتوانی در پیش انتخابی محرکها اصطلاحی است برای توصیف این پدیده که افراد مبتلا به اتیسم بر یک جنبه از یک محرک توجه دارند و از توجه به سایر جنبه ها غفلت میکنند.
- شاید برای شما جالب باشد: اختلالات گفتار
تحقیقات بالینی
لواس و همکاران، نتیجه گرفتند که کودکان اتیستیک گرایش به پاسخ در مقابل تنها یک محرک از سه نوع محرک را دارند. این ناتوانی موجب مشکلات متعدد برای اختلالهای اتیستیک درارتباط با دنیای پیرامون ایجاد نماید. افراد اتیستیک، چه بیش از حد به بعضی از محرکات، در تغییر توجه هم دچار مشکل هستند. با این تیپ افراد حتی آنهایی که دارای عملکرد بالا و ضریب هوشی عادی هستند. در تغییر جهت از یک محرک به محرک دیگر، دچار مشکل می باشند. فلذا نقص کودکان اوتیستیک، ناتوانی در مدیریت جنبه های مختلف برانگیختگی توجه است و از این رو در مهار و انتقال توجه از متغیری به متغیر دیگر مشکل دارند و به آسانی حواس شان به محرکات نامربوط جلب میشود. این الگوی نقص توجه در کودکان مبتلا به اتیسم، متفاوت از بیماران مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعال است، به طوری که بیماران با اختلال بیش فعال، نقص کمتری در انتقال توجه دارند و در عوض نقص شدیدتری در حفظ توجه و کنترل تکانه ها دارند، در صورتی که در افراد اتیستیک، توانایی حفظ توجه به نسبت کمتری دچار افت میشود. به طور کلی، کودکان اتیستیک به صورتی آشکار به محیط خود توجه انحرافی دارند، لذا تظاهر بالینی این تیپ کودکان به شکل رفتارهای بی اعتنایی و اجتنابی است که با توجه به گستردگی پدیده نقص توجه در تظاهر بالینی اختلال های روانپزشکی، تحقیقات تکمیلی در این زمینه مورد نیاز است.- شاید برای شما جالب باشد: علائم و درمان سندروم گیلن باره