سندروم شارژه و روش‌های درمانی

سندرم شارژه

در این مقاله از کلینیک محیا ما قصد داریم تا در مورد سندروم شارژه  و روش‌های درمانی آن برای شما بگوییم. پس در ادامه با ما همراه باشید تا نکات ارزشمندی را در این مورد به دست آورید.

سندروم شارژه چیست؟

نشانگان شارژه یک نوع اختلال ژنتیکی اتوزومی غالب است. در ابتدا بر اساس تظاهرات بالینی جهت اثبات آزمایشگاه ژنتیک ارجاع داده می‌شود. واژه‌ی شارژه (CHARGE) یادآور برخی ویژگی‌های بالینی این اختلال می‌باشد:

از جمله علائم این بیماری عبارتند از:

  • شکاف مادرزادی در کره‌ی چشم یا یکی از قسمت‌های آن مثل عنبیه یا پلک (C)
  • نواقص قلبی (H)
  • انسداد یا تنگی حفره‌ی خلف بینی (A)
  • تاخیر عقب ماندگی رشد و تکامل (R)
  • ناهنجاری مجاری ادراری – تناسلی (G)
  • ناهنجاری‌های ساختار یا ناشنوایی (E)

برخی دیگر از تظاهرات کلینیکی در این واژه جای گرفته نشده است. مانند اختلال عملکرد اعصاب مغزی که در برخی موارد یکی از فاکتورهای اصلی تشخیص می‌باشد. بالای نود درصد این افراد اختلال در عملکرد دستگاه گوارش و فرایند خوردن را تجربه کرده‌اند که در نهایت منجر به گسترش بیماری و افزایش میزان مرگ و میر در ایشان می‌شود.

سندروم شارژه و روش‌های درمانی

چنانچه کودکی با این سندروم متولد گردید، باید در ابتدای امر یک راه هوایی مطمئن برای کودک فراهم آوریم. کودک را به یک شرایط پایدار برسانیم و چنین کودکی را در اسرع وقت به یک مرکز مجهز با متخصص کودکان ارجاع دهیم.

اگر چنانچه راه هوایی برای کودک برقرار گردید و هنوز کودک دچار سیانوز بود، باید احتمال وجود نقص قلبی را در کودک بدهیم. ️تغذیه از طریق لوله معده در کودکانی که دچار مشکلات در بلع می‌باشند ارجحیت دارد.

در صورت الزام جراحی در این کودکان باید تمامی مشکلات کودک و خطرات ناشی از آن مورد نظر قرار گیرد و مشاوره بیهوشی صورت گیرد، زیرا در انجام جراحی در این کودکان نیاز به بیهوشی عمومی می‌باشد.

سندروم شارژه و روش‌های درمانی

❌ پیش آگهی ❌

کودکان مبتلا به سندروم شارژه با مشکلات بسیاری مواجه هستند که برخی از آنان می‌توانند برای کودک تهدید کننده به شمار آید. اما با پیشرفت علم و تکنولوژی این کودکان می‌توانند زندگی بهتری در پیش رو داشته باشند.

مداخلات زود هنگام از قبیل کاردرمانی و یا درمان‌های جسمی می‌تواند نقش بسزایی در روند انطباق این کودکان با محیط اطراف و اجتماع اطرافشان داشته باشد. ️با توجه به این که کودکان مبتلا به تاخیر در تکامل و رشد می‌باشد مداخلات زود هنگام می‌تواند به حرکت و بهبود وضعیت بدنی و تکامل در مهارت‌های تکاملی و تطابقی کمک کند.

بایستی دانش و اطلاعات کافی در اختیار والدین قرار داده شود تا آگاه شوند با انجام مداخلات به موقع کودک آنها آینده بهتری را در پیش رو خواهد داشت.

امیدوارم نکاتی که در مورد این بیماری برای شما گفته شد، مفید بوده باشد.

ما رو در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام ما 

گروه توانبخشی-آموزشی محیا

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری:

اشتراک گذاری:

فهرست

آخرین مطالب