برخی مشکلات حسی در کودکان اوتیسم

برخی مشکلات حسی در کودکان اوتیسم

یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که کودکان اوتیستیک با آن در چالش هستند، مشکلات حسی در کودکان اوتیسم است. این مشکلات گاهی به شدت در یادگیری و سازگاری آنها با محیط اختلال ایجاد می‌کند.

گاهی همه حس‌های پنجگانه از جمله شنیداری، دیداری، بویایی، لامسه و چشایی و گاهی برخی از این حس‌ها خیلی شدیدتر یا کمتر از حس‌های دیگر تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

امروز در این مقاله از کلینیک محیا قصد داریم تا برخی مشکلاتی که کودکان اوتیسم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند را به شما معرفی کنیم.

پس در ادامه‌ی این مقاله با ما همراه باشید.

برخی مشکلات حسی در کودکان اوتیسم

حس عمقی

یکی دیگر از مشکلات حسی در کودکان اوتیسم حس عمقی است. افرادی که با حس ادراک عمقی یا حس وضعیت بدن مشکل دارند، مرتبا یا به طور تصادفی یا خودخواسته (عمدی) به چیزهای اطراف برخورد می‎کنند؛ در برنامه ریزی توالی حرکات مختلف پی در پی دچار اشکال هستند؛ بالا و پایین می‎پرند و ورجه وورجه می‌کنند و در آغوش کشیده شدن‌های محکم را دوست دارند.

حس تعادل با حس دهلیزی

اگر کودک از تاب خوردن می‌ترسد یا آن را بیش از حد دوست دارد؛ هنگامی که او را به عقب هل می‌دهند ناراحت می‌شود؛ از بلندی یا اینکه یکی از پاهایش روی زمین نباشد می‌ترسد؛ دوست دارد دور خودش بچرخد و به عقب و جلو رفتن و ورجه وورجه کردن را بسیار دوست دارد.

حس لامسه

اگر کودک واکنش‎های بیش از حد به لباس پوشیدن، شانه کردن مو، کوتاه کردن موی سر و کارهای دندان پزشکی نشان می‎دهد؛ اگر به میزان کافی به درد، سرما یا راحت نبودن بدن واکنش نشان نمی‌دهد؛ و اگر از در آغوش کشیده شدن، غلغلک شدن و بغل شدن اجتناب می کند.

حس بینایی

اگر کودک نمی‎تواند نورهای شدید و تند را تحمل کند؛ اگر هنگام قرار گرفتن در معرض نورهای شدید و تند یا اتاق‌های شلوغ احساس بی‌قراری می‌کند؛ اگر نمی‌تواند جزییات را از یک تصویر یا زمینه بیرون بکشد و یا اینکه اگر نمی‌تواند تکه‌های مختلف یک جور چین را کنار یکدیگر قرار دهد.

حس شنوایی

اگر کودک به آژیرهای خطر یا آژیرهای آمبولانس و آتش نشانی یا صدای جاروبرقی واکنش بیش از حد نشان می‌دهند؛ اگر نمی‎تواند در اتاق‌های شلوغ، آرام و قرار بگیرد؛ اگر نمی‌تواند هنگامی که صدایش می‌کنید صدایتان را بشنود یا آنرا پاسخ دهد در صورتی که صداهای زیادی در آن محیط وجود داشته باشد.

حس بویایی

اگر کودک در تمایز قائل شدن میان بوهای مختلف مشکل دارد، اگر نمی‌تواند به آسانی و به سرعت عطرها و بوهای مختلف را تشخیص دهد؛ اگر به بوها و عطرهای مشخصی واکنش‌های افراطی نشان می‎دهد و یا اینکه اگر به دیگر بوها و عطرها هیچ واکنشی نشان نمی‎دهد.

حس چشایی

اگر کودک میل بسیار شدیدی نسبت به طعم‌ها و قوی یا ترش دارد؛ اگر از تمام غذاها به جز غذاهایی که هیچ طعم و مزه‌ای ندارد اجتناب می‌کند؛ اگر نمی‌تواند تفاوت بین غذاهای گوناگون را متوجه شود و اگر تلاش می‎کند مواد غیرخوراکی را بخورد یا مک بزند.

امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری:

اشتراک گذاری:

فهرست

آخرین مطالب